Sabtu, 23 Mac 2013

Tugasan sempena cuti semester pertama 22 Mac 2013 hingga 30 Mac 2013

Assalammualaikum anak-anak didik cikgu semua....
Apa khabar hari ini? Cikgu harap anak-anak semua dapat memanfaatkan cuti ini dengan aktiviti yang berfaedah.... di samping menyiapkan tugasan yang telah disediakan oleh guru.

Jangan mengeluh jika tugasan terlalu banyak.... ingat pesan cikgu yang selalu cikgu sebutkan dalam kelas... apa dia?? Jika kita ikhlas menimba ilmu kerana nilai ilmu itu sendiri, menimba ilmu kerana Allah... bukan kerana yang lain ( bukan kerana gesaan ibu bapa atau guru dan lain-lain sebab).... insya Allah ganjarannya sangat besar!! Allah tidak menilai apa pencapaian kita, tetapi Allah menilai bagaimana kita mengendalikan amanah yang telah kita terima dan galas dengan penuh keikhlasan dan reda... tabah dan selalu bersyukur.... ingat ya anak-anak semua... jika kita jaga amanah Allah ini dengan baik, pasti kejayaan akan muncul dan pelangi indah menanti kita pada masa hadapan...:)

Baiklah.... di bawah ini cikgu sertakan tugasan untuk anak-anak didik yang cikgu sayangi.
Selamat menjawab!!!

Titipan cuti sekolah khas untuk anak-anak didik 5 Al Kindi yang hebat!!!

1. Sila layari Internet dan cari  apa-apa sahaja maklumat @ rencana tentang
     - Generasi Y.
     - sukan lasak
     - industri pelancongan kesihatan
    Cetak rencana tersebut.


2. Buat karangan format rencana akhbar tentang peranan pelbagai pihak untuk memupuk semangat  patriotik dalam kalangan remaja. Panjangnya karangan anda hendaklah tidak kurang daripada 350 patah perkataan. E-melkan karangan tersebut ke e-mel cikgu ... latifahtarkep@yahoo.com sebelum hari Sabtu 29 Mac 2013.


Titipan cuti sekolah khas untuk anak-anak didik 3 Omar dan 3 Othman yang terbilang !!!


1. Sila layari Internet dan cari  apa-apa sahaja maklumat @ rencana tentang
     - permainan tradisional.
     - menghargai guru
     - industri pelancongan
    Cetak rencana tersebut.


2. Buat karangan format rencana akhbar tentang peranan pelbagai pihak untuk memupuk semangat  patriotik dalam kalangan remaja. Panjangnya karangan anda hendaklah tidak kurang daripada 180 patah perkataan. E-melkan karangan tersebut ke e-mel cikgu ... latifahtarkep@yahoo.com sebelum hari Sabtu 29 Mac 2013.


Titipan cuti sekolah khas untuk anak-anak didik 1 Abu Bakar yang rajin !!!


1. Sila layari Internet dan cari  apa-apa sahaja maklumat @ rencana tentang
     - pelajar cemerlang.
     - menghargai guru
     - permainan tradisional
    Cetak rencana tersebut.


2. Buat karangan tentang peranan ibu bapa untuk memupuk semangat  patriotik dalam kalangan remaja. Panjangnya karangan anda antara 200 hingga 250 patah perkataan. E-melkan karangan tersebut ke e-mel cikgu ... latifahtarkep@yahoo.com sebelum hari Sabtu 29 Mac 2013.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan